Tillsammans med fysioterapeuten Tilda Rydén har jag skapat en kurs för dig som är gravid eller nybliven mamma där vi guidar dig i hur du kan träna fysiskt och mentalt under hela graviditeten för att få en god upplevelse av din graviditet, förlossning och de första veckorna efter.

Kursen är uppdelad efter trimestrarna där innehållet är anpassat till vad som händer i kroppen under varje trimester. Kursen innehåller flertalet föreläsningar under varje trimester, träningspass och övningar att följa hela vägen från första graviditetsveckan till veckorna efter förlossning. 

Josefin Karlberg

Lic. Mental Tränare och Hälsovägledare som brinner för att alla ska ha rätt till en god upplevelse av graviditet och förlossning.

Tilda Rydén

Leg. Fysioterapeut och Lic. Kostrådgivare. Ett område som intresserar mig extra mycket är träning under samt efter graviditet och genom detta har jag även utbildat mig till MammaMage-tränare.

Gro är en kurs i Mental grundträning där fokus ligger på mental styrketräning och att stärka självbilden, självkänsla och självförtroende genom praktiska övningar, diskussioner och reflektioner. Vi bygger en verktygslåda full med redskap att stärka dig mentalt. 

För vem är Gro?

För dig som känner frustration över att du skulle vilja mer, men inte riktigt vet hur eller vad det är för någonting.

För dig som känner att du vill prioritera dig själv och ditt välmående. 

Gro är även för dig som känner dig stressad, är eller har varit utmattad och vill hitta ett sätt att hantera och förbättra livet.

Kursen:
 • Stärker din självbild.
 • Ökar din personliga tillfredsställelse.
 • Ökar din förmåga att stötta dig själv och andra.
 • Ökar medvetenheten om det egna beteendet.
Du får:
 • 4 st Liveträffar
 • 3 st mentala träningsprogram
 • 1 coachsamtal
 • Workbook
 • Mailfeedback under veckorna.

Nästa kursstart: Just nu finns det ingen planerad kursstart. Hör av dig till mig vid intresse för att delta i kursen. 

För föreningar, företag och organisationer finns möjlighet att boka denna utbildning. Hör av er för information och offert. 

Teman på träffarna:

 1. Stanna upp och känn in.  – var är du, var är kroppen, var vill du vara? 
 2. Självbilden – observation av tankar, känslor och beteenden.
 3. Självbilden – att medvetet välja det som fungerar bäst och ger dig mest. 
 4. Balansera – din verktygslåda och metod för lugn, styrka och trygghet i dig själv. 

Kursen är skapad av mig och utgår från min utbildningsbakgrund och erfarenheter som hälsovägledare och mental tränare, baseras på forskning och fakta, samt hur människor konkret använt sig av dessa metoder och verktyg för att skapa förändring och framgång i sina liv.

Gro är startskottet för ett liv i större enlighet med din vilja, dina värderingar och en balans i livet. Vill du fortsätta utvecklas kan du fortsätta med kursen Spira. Här tar vi det du byggt upp och skapat i Gro till ytterligare en nivå och applicerar det större i skala, exempelvis genom verktyg för att göra verklighet av dina drömmar. 

Spira är fortsättningskursen till Gro. I Spira fortsätter arbetet med självbilden, men här lägger vi även till arbete med målsättningar och målbilder, samt hur vi kan påverka våra attityder och skapa effektivitet utan större ansträngning.

För vem är Spira?

Spira är för dig som har gått kursen Gro och vill fortsätta att aktivt påverka ditt välmående och din vardagliga balans i livet, men också vill hitta din mission och passion i livet.

Vad är det du vill, egentligen?

Kursen:
 • Ger dig verktyg att sätta upp mål och nå resultat.
 • Ökar din motivation och ditt engagemang.
 • Ökar den personliga tillfredsställelsen.
 • Du blir mer effektiv och presterar bättre, utan stress och press.
Du får:
 • 5 st Digitala träffar
 • 2 st mentala träningsprogram
 • 2 coachsamtal
 • Workbook
 • Mailfeedback under veckorna.

Nästa kursstart: Just nu finns det ingen planerad kursstart. Hör av dig till mig vid intresse för att delta i kursen. 

För föreningar, företag och organisationer finns möjlighet att boka denna utbildning. Hör av er för information och offert. 

Teman på träffarna:

 1. Målbilder – Vad är det du vill, egentligen?
 2. Självbilden och dina drömmar. Hinder och hur du tar dig runt dem. 
 3. Lugn, men effektiv. Låt målet leda dig, istället för att lida för målet. 
 4. Attityd och motivation. Hur de påverkar oss och hur vi påverkar dem.
 5. Balansera. Var är du och hur går du vidare?

Även denna kurs är skapad av mig och utgår från min utbildningsbakgrund och erfarenheter som hälsovägledare och mental tränare, baseras på forskning och fakta, samt hur människor konkret använt sig av dessa metoder och verktyg för att skapa förändring och framgång i sina liv.